Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

19 Aprilie 2010
Vizualizari: 1134
Comentează add

Parlamentarii au decis să îl invite pe Emil Boc la discuţiile asupra acestui document, după ce miniştrii muncii şi apărării au exprimat opinii diferite în privinţa unei prevederi a legii.

Senatul dezbate legea sistemului unitar de pensii

cristina-dumitrescu

Senatorii au început dezbaterile asupra legii sistemului unitar de pensii.

Proiectul elaborat de guvern a trecut de comisiile de la senat cu unele amendamente, între care cel mai important este cel care stabileşte că valoarea punctului de pensie nu poate reprezenta mai puţin de 45% din salariul mediu brut pe economie.

Parlamentarii au decis să îl invite pe premierul Emil Boc la discuţiile asupra acestui document, după ce miniştrii muncii şi apărării care au luat cuvântul la dezbaterile din senat au exprimat opinii diferite, lăsând impresia că guvernul nu are un punct de vedere clar şi unitar în ce priveşte proiectul legii pensiilor.

Ministrul apărării, Gabriel Oprea a declarat că nu poate fi de acord cu nicio măsură care duce la scăderea pensiilor militarilor şi a susţinut necesitatea amendării actului normativ.

Invitat să precizeze care este punctul de vedere al executivului pe această temă, ministrul muncii, Mihai Şeitan a răspuns că el are mandat să susţină proiectul trimis de guvern, fara sa faca însă referiri la declaratiile lui Gabriel Oprea.

Proiectul de lege prevede, printre altele, recalcularea pensiilor stabilite prin legi speciale, aflate în plată la data introducerii noului sistem.

De asemenea acesta mai vizează creşterea şi egalizarea vârstelor standard de pensionare pentru bărbaţi şi femei, creşterea vârstelor de pensionare pentru personalul din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

Propunerea de act normativ prevede procedura de stabilire a valorii punctului de pensie şi menţionează integrarea persoanelor aparţinând sistemelor speciale de pensii în sistemul unitar de pensii publice.


Etichete SenatlegepensieEmil BocGabriel Opreaguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live