Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

10 Iulie 2020
Vizualizari: 350
Comentează add

Senatul ar putea da vot final legii carantinei şi izolării

iulia-gherman

Foto Agerpres

 Senatul ar putea da, astăzi, vot final legii carantinării şi izolării, care a trecut aseară, de Camera Deputaţilor.

Proiectul a fost adoptat cu amendamente care prevăd între altele, că persoanele care nu respectă măsura de carantină sunt obligate să suporte cheltuielile pe care aceasta le presupune, iar aplicarea unui tratament se face doar pe baza consimţământului persoanelor infectate.

Carantinarea în spaţii special desemnate de către autorităţi se va realiza doar în cazul în care cei bolnavi declară că nu îşi pot asigura condiţiile de separare fizică. Prezent şi la dezbaterile din plen, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a subliniat:


Raed Arafat: Proiectul de lege este cu scopul de a proteja comunitatea şi de a permite luarea măsurilor de sănătate publică de prevenire şi de combatere a riscului epidemiologic şi biologic.

Au fost luate în considerare toate aspectele sesizate de Curtea Constituţională privind modul de implementare a măsurilor, predictibilitatea termenelor şi posibilitatea contestării măsurilor.
 

Realizator: Proiectul de lege a fost votat de 266 de deputaţi, 11 au fost împotrivă, iar opt s-au abţinut, ne-a informat redactorul RRA, Iulia Gherman.

(RS)


Etichete senat,(RS)vot finalcarantinareizolare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live