Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA MINUT - continuare Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

23 Octombrie 2017
Vizualizari: 719
Comentează add

Legea prevede că imunizarea devine obligatorie pentru copii conform calendarului naţional de vaccinare, iar în caz de epidemie cu vaccinurile adecvate

Senatul a votat legea vaccinării

alina-stanuta

 

Senatorii au adoptat, în această după-amiază, cu 99 de voturi pentru şi o abţinere proiectul de lege privind vaccinarea, considerat de coaliţia guvernamentală PSD-ALDE prioritate legislativă.

Redactorul RRA Alina Stănuţă transmite că proiectul prevede că imunizarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în cazul unei epidemii, devine obligatorie.

Părinţii, reprezentanţii legali sau, după caz, persoanele care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unui copil au obligaţia să asigure prezentarea acestuia la medicul de familie pentru vaccinare.

În cazul vaccinării obligatorii acordul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat, iar refuzul se va face în scris. La înscrierea în colectivitate instituţia de învăţământ are obligaţia de a solicita adeverinţa emisă de medicul de familie care atestă efectuarea vaccinărilor obligatorii împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului şi hepatitei B.

La nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene se vor înfiinţa comisii judeţene de vaccinare, care, printre alte atribuţii, vor convoca părinţii care nu se prezintă cu copilul la vaccinare sau refuză vaccinarea în vederea consilierii.

În timpul dezbaterilor generale, aici, la Senat, reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare au susţinut necesitatea adoptării actului normativ. Documentul va fi transmis acum către Camera Deputaţilor, care este for decizional.


Etichete legea vaccinăriiSenatvot majoritarcalendarul naţional de vaccinareCamera Deputaţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live