Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

22 Septembrie 2021
Vizualizari: 1211
Comentează add

Documentul a fost agreat la nivelul Uniunii Europene pentru a facilita libera circulaţie pe timpul pandemiei.

Senatul a adoptat legea de aprobare a OUG privind certificatul verde

amalia-bojescu

   

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat astăzi legea de aprobare a ordonanţei de urgenţă a guvernului prin care a fost creat cadrul legal pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital privind COVID-19.
 
Documentul a fost agreat la nivelul Uniunii Europene pentru a facilita libera circulaţie pe timpul pandemiei, iar de luni documentul este impus şi în România pentru accesul în localuri, restaurante, la evenimente publice şi private, la concerte, la spectacole sau la piscine, în localitățile unde incidența infectărilor cu coronavirus este crescută.
 
Potrivit ordonanței de urgență, sunt mai multe categorii de persoane care beneficiază de certificatul digital COVID-19, cele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
 
De asemenea, certificatul se eliberează persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test Real Time PCR nu mai vechi de 72 de ore, dar și celor care au un rezultat negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.
 
O altă categorie este cea a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
 
În cazul persoanelor fizice provenite din alte state ale cărora autorități nu emit certificate digitale privind COVID-19 sau documente compatibile cu acestea, dovada se face prin intermediul unui document - pe suport de hârtie sau în format electronic.
 

Etichete certificat verdesenatoug(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live