Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

12 Februarie 2015
Vizualizari: 1236
Comentează add

Decizia de miercuri a Senatului în cazul Vosganian a iscat critici atât din partea preşedintelui României, dar şi din partea liderilor principalelor partide.

Senatorul Varujan Vosganian scapă la vot de urmărirea penală

cristina-dumitrescu

Ior Ariton (stânga) și Varujan Vosganian (dreapta). Foto: colaj arhivă.

Senatorul Varujan Vosganian îşi păstrează imunitatea parlamentară şi nu va putea fi urmărit penal de procurorii DIICOT în dosarul Romgaz.

Spre deosebire de Vosganian care i-a rugat pe colegii senatori să nu voteze pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale, Ion Ariton a insistat pentru ridicarea imunităţii şi a fost ascultat de plenul Senatului care s-a pronunţat pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale în dosarul Gala Bute.

Decizia de miercuri a Senatului în cazul Vosganian a iscat critici atât din partea preşedintelui României, dar şi din partea liderilor principalelor partide de la putere şi din opoziţie.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a criticat pe o reţea de socializare votul senatorilor în cazul lui Varujan Vosganian, care - spune şeful statului - arată că nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării, pentru care a pledat atât la consultările cu partidele, cât şi în discursul susţinut în plenul parlamentului.

Într-o postare pe facebook, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, spunea că acest vot a fost un accident şi că asemenea situaţii sunt de neacceptat.

O reacţie a venit şi din partea premierului Victor Ponta, care a precizat că "votul Senatului reprezintă o mare greşeală şi inconsecvenţă".


Etichete Varujan VosganianDIICOTSenatprocuroridosarRomgazIon AritonGala ButeKlaus IohannisPNLAlina GhorghiuVictor Pontavot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live