Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

18 Iulie 2011
Vizualizari: 1535
Comentează add

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis ca senatorul, acuzat de trafic de influenţă şi de fals în legătură cu fapte de corupţie, să fie cercetat în libertate. Decizia e definitivă.

Senatorul PSD, Cătălin Voicu, cercetat în libertate

diana-surdu

Senatorul PSD, Cătălin Voicu. Foto: Agerpres.

Senatorul PSD, Cătălin Voicu, va fi cercetat în libertate, după ce judecătorii instanţei supreme au decis eliberarea sa din arest preventiv.

Decizia este definitivă şi nu mai poate poate fi atacată cu recurs.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a menţinut decizia secţiei penale a instanţei supreme care a decis că senatorul poate fi cercetat în libertate.

Cătălin Voicu va fi eliberat de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat.

Senatorul PSD se află în detenţie de un an şi patru luni.

El este acuzat de trafic de influenţă, dar şi de fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, pe 21 mai 2010, în acelaşi dosar cu judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru fapte de corupţie.

Parlamentarul este acuzat că, în schimbul unei sume de bani, ar fi uzat de influenţa sa pe lângă magistraţi ai Instanţei Supreme în dosare în care erau interesaţi oamenii de afaceri Costel  Căşuneanu şi Marius Locic, precum şi politicienii Alexandru Mazăre şi Marian Oprişan.

Senatorul PSD Cătălin Voicu s-a autosupendat din partid, după ce liderul formaţiunii, Victor Ponta, ceruse acest lucru pe durata cercetării.


Etichete PSDcercetarelibertatearestCătălin Voicu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live