Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

1 Iunie 2012
Vizualizari: 1743
Comentează add

Senatorul Cătălin Voicu, fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost condamnaţi la închisoare pentru trafic de influenţă. DNA va ataca sentinţele cu recurs.

Senatorul Cătălin Voicu, cinci ani de închisoare cu executare

beatrice-braileanu

Senatorul Cătălin Voicu. Foto: Agerpres.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, vineri, condamnarea senatorului Cătălin Voicu la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă în procesul în care a fost judecat pentru fapte de corupţie, alături de fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Totodată, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe omul de afaceri Costel Căşuneanu la patru ani de închisoare, cu eliberare condiţionată sub supraveghere, pe un termen de încercare de şapte ani, pe fostul judecător al ÎCCJ, Florin Costiniu, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă, şi pe omul de afaceri Marius Locic, la patru ani de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la completul de 5 judecători.

DNA a anunţat că va face recurs la completul de cinci judecători al instanţei supreme împotriva sentinţei pronunţate astăzi în dosarul de corupţie intentat senatorului Cătălin Voicu şi altor trei inculpaţi pentru acuzaţii de corupţie.

Procurorii anticorupţie ceruseră condamnarea celor patru, la pedepse mai mari şi, toate, cu executare.

Senatorul Căzălin Voicu a fost arestat preventiv, în acest dosar, 1 an şi 2 luni, perioadă care se va scădea din pedeapsă.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, pe 21 mai 2010, în acelaşi dosar cu judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru fapte de corupţie.

Parlamentarul a fost acuzat că, în schimbul unei sume de bani, ar fi uzat de influenţa sa pe lângă magistraţi ai Instanţei Supreme în dosare în care erau interesaţi oamenii de afaceri Costel  Căşuneanu şi Marius Locic, precum şi politicienii Alexandru Mazăre şi Marian Oprişan.

Senatorul Cătălin Voicu s-a autosuspendat din PSD, după ce liderul formaţiunii, Victor Ponta, ceruse acest lucru pe durata cercetării.


Etichete Cătălin VoicuFlorin CostiniuCostel CăşuneanuMarius LocicînchisoaresentinţăDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live