Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

20 Februarie 2017
Vizualizari: 596
Comentează add

Parlamentul ar urma să pună capăt săptamâna aceasta controverselor legate de Ordonanţa 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă.

Senatorii din Comisia juridică au respins în unanimitate OUG 13

alina-stanuta

Parlamentul ar urma să pună capăt săptamâna aceasta controverselor legate de Ordonanţa 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă.

Actul normativ a fost examinat rapid în Comisia juridică din Senat şi este posibil să ajungă în plen tot astăzi. Ce decizie au luat senatorii jurişti ne spune acum în direct Alina Stănuţă, care a urmărit lucrările comisiei. Bună ziua, Alina.

Reporter: Bună ziua. Senatorii din Comisia juridică au respins în unanimitate OUG 13.Ei au adoptat un amendament care prevede chiar din titlu că Ordonanţa 13 este respinsă şi au aprobat, astfel, proiectul de lege care prevede respingerea documentului. În timpul dezbaterii din Comisia juridică a fost respins un amendament al senatorului George Dârcă de la USR, care dorea să introducă o prevedere care să stipuleze că Ordonanţa 13 nu a produs efecte niciodată. Seantorii au respins amendamentul şi au invocat afirmaţiile celor de la Parchetul general că, în cele cinci zile cât a durat până la abrogarea ei, Ordonanţa 13 nu şi-a făcut efectul. Raportul comisiei prin care OUG 13, care dezincrimina abuzul în serviciu, a fost respinsă va intra astăzi în plenul Senatului. Documentul va fi transmis apoi către Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

 Tot astăzi în Camera Deputaţilor, în Comisia juridică, urmează să se dezbată legea de aprobare a Ordonanţei 14 ce abrogă modificările la Codurile Penale.

Legea a fost votată săptămâna trecută, în Senat, şi ar putea fi aprobată şi în plenul Camerei cel mai târziu mâine.


Etichete SenatoriComisia juridicăOUG 13

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live