Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

30 Decembrie 2018
Vizualizari: 1181
Comentează add

Potrivit primăriei capitalei, persoane necunoscute modifică ciclurile de funcţionare la semafoarele din Bucureşti.

Semafoarele Bucureștiului, ”atacate de hackeri”

costi-dumascu

Foto: Pixabay

Primăria Capitalei reclamă că persoane necunoscute umblă la semafoare şi modifică ciclurile de funcţionare roşu-galben-verde ale acestora.

Reprezentanţii Companiei Municipale de Management Trafic, în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitală, au depus aseară o plângere penală, după ce vineri şi ieri au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, care ar fi putut avea consecinţe deosebit de grave. 

Mai exact, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare din intersecţia de la Policlinica Titan, deşi acestea au sisteme de siguranţă şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate, care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor.

Prima astfel de acţiune a avut loc acum două zile. După ce situaţia a fost remediată rapid, sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic şi a fost exclusă varianta oricărei erori, cineva adică a umblat cu bună ştiinţă la semafoare, iar situaţia s-a repetat ieri.

Dacă echipele Companiei de Management Trafic nu interveneau, exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave, de exemplu, semafoarele puteau afişa culoarea verde din toate direcţiile.

În zona Policlinicii Titan, există mai multe camere de supraveghere şi acum se lucrează la identificarea persoanelor care au intervenit la echipamente.

Astfel de acţiuni sunt evident ilegale şi atrag după ele pedepse serioase.

Întrebarea rămâne, de ce ar face cineva aşa ceva? Cum să te gândeşti să dai verde la semafor din toate direcţiile. Într-un comunicat trimis aseară târziu, municipalitatea lansează o ipoteză suprinzătoare. Edilii nu exclud posibilitatea să fie vorba despre acte de sabotaj, cu scopul de a discredita Primăria Capitalei şi companiile municipale.


Etichete semafoarehackeribucuresti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live