Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

16 Aprilie 2019
Vizualizari: 796
Comentează add

Șeful SMAp, generalul Nicolae Ciucă, a participat la conferința cu tema “Întărirea descurajării și apărării pe Flancul de Sud-Est al NATO asigurarea securității la Marea Neagră”.

Șeful Statului Major al Apărării: conferinţă la Cotroceni

radu-dobritoiu

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat astăzi, 16 aprilie, la conferința cu tema “Întărirea descurajării și apărării pe Flancul de Sud-Est al NATO – asigurarea securității la Marea Neagră”, organizată de Centrul de Analiză Politică Europeană (CEPA), în perioada 16-17 aprilie, la Palatul Cotroceni.

Forumul reunește specialiști militari și civili și în domeniul securității, pe agenda discuțiilor aflându-se subiecte legate de amenințările la adresa securității flancului de sud-est, interesul și amenințările Rusiei în această zonă, precum și răspunsul NATO la aceste provocări.

În deschidere, generalul Nicolae Ciucă subliniat: „acordul privind măsurile de reasigurare și întărire a flancului estic și implementarea posturii aliate de apărare și descurajare a testat coeziunea statelor membre NATO. Implementarea în totalitate a acestor măsuri necesită implicare, responsabilitate și angajament din partea fiecărui aliat. Un aspect important pe care vreau să îl subliniez este acela că, pe timpul adoptării și implementării acestor măsuri, Romania a fost una din vocile active ale Alianței, care a adus în atenție provocările de securitate la Marea Neagră. Caracterul hibrid al noilor provocări la adresa securității trebuie tratate cu mare atenție. Răspunsul la aceste amenințări presupune implicarea tuturor instituțiilor guvernamentale și elementelor Sistemului Național de Apărare. Mai mult, coordonarea cu aliații și partenerii este necesară pentru a răspunde eficient acestor provocări. Din perspectiva viitorului Summit NATO de anul acesta, este foarte important și pentru România, ca și pentru aliații și partenerii săi strategici, să continue eforturile pentru a asigura o postură credibilă de descurajare și apărare, care să permită Europei să susțină setul de valori comune pe baza cărora s-a format Alianța, acum 70 de ani: democrație, respectarea normelor statului de drept și libertate”, se precizează în comunicatul de presă primit de la SMAp.

 

***

Centrul de Analiză Politică Europeană (CEPA), este un institut non-profit, independent, non-partinic de cercetare a politicilor publice dedicat studiului Europei Centrale și de Est. Fondată în 2005, CEPA se constituie ca un forum pentru cercetare științifică, în scris și prin dezbateri cu privire la aspecte cheie care afectează țările și economiile din regiunea Europei Centrale și de Est, apartenența lor la NATO și în Uniunea Europeană (UE) și relația acestora cu Statele Unite ale Americii (SUA).
 


Etichete General Nicilae CiucaCentrul de Analiză Politică EuropeanăÎntărirea descurajării și apărării pe Flancul de Sud-Est al NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live