Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Mai 2016
Vizualizari: 1014
Comentează add

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Dumitru Scarlat, spune că e nevoie de transportoare blindate și că susține industria de apărare națională.

Șeful SMFT: suntem susţinătorii industriei de apărare națională

radiojurnal

Foto: forter.ro.

Un producător scandinav din domeniul apărării, securităţii şi aviaţiei, a prezentat miercuri la Bucureşti un vehicul blindat care ar urma să fie produs în România, dacă Ministerul Apărării Naţionale va încheia un acord.

Compania scandinavă susţină că ţara noastră ar putea fabrica vehiculul cu materiale româneşti şi va avea posibilitatea să-l şi exporte.

General-maior Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre: "Este o maşină de luptă fiabilă. Noi pentru Forţele Terestre avem nevoie de transportoare blindate. În armata română, departamentul pentru armamente este structura responsabilă cu achiziţia acestor echipamente. Ceea ce mai spunem noi este faptul că suntem susţinătorii industriei de apărare naţională, ca atare şi pentru viitor cerinţa noastră este în acest sens".

Câteva sute de angajaţi din domeniul apărării au protestat miercuri în faţa Palatului Cotroceni, nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu dotează armata cu echipamente produse în România.

Protestatarii solicită CSAT-ului să se concentreze asupra problemelor acestui domeniu, ţinând seama de contextul geopolitic actual.

Consilierul prezidenţial Ion Oprişor a primit o delegaţie a sindicatelor din industria de apărare, căreia i-a promis că propunerile şi revendicările formulate vor fi transmise de urgenţă preşedintelui Klaus Iohannis, care doreşte adoptarea celor mai potrivite decizii privind revigorarea industriei de apărare.


Etichete armamentvehicul blindatmapncompanie scandinavadumitru scarlatşeful Statului Major al Forţelor Terestrecsatachizitieion oprisorklaus iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live