Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

17 Mai 2017
Vizualizari: 2465
Comentează add

Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cu preşedintele ANAF.

Șeful ANAF: Salariile celor de la Vamă şi Antifraudă, cele mai afectate

petruta-obrejan

Foto: Facebook.com/Agenția-Națională-de-Administrare-Fiscală-ANAF  

Premierul Sorin Grindeanu a discutat astăzi cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cu preşedintele ANAF.

Şeful Fiscului, Bogdan Stan, a declarat că a fost analizată situaţia funcţionarilor ANAF, care protestează de două zile.

El a adăugat că cele mai afectate de noile prevederi ale legii salarizării unitare ar fi, în următorii doi ani, salariile celor de la Vamă şi de la Antifraudă, în care nu se mai regăsesc sporurile de 25%.

De asemenea, protestatarii din ţară doresc ca salariile lor să fie aduse la nivelul celor din aparatul central.

Potrivit şefului ANAF, în prezent, directorii generali din cadrul instituţiei pe care o conduce au salarii brute de aproximativ 12.000 de lei.

Bogdan Stan: Doleanţa cea mai mare este salarizarea unităţilor teritoriale, la nivelul unităţii centrale. Pot să vă spun că un şef de administraţie judeţeană a finanţelor publice, în anul 2022, va pierde undeva în jur de 2.000 de lei; un şef de direcţie vamală va pierde undeva 3.000 de lei. La nivel de consilieri vamali, sunt diminuări între 800 şi 1.500 de lei, în funcţie de vechime. Una din propunerile pe care le-am făcut şi către Ministerul de Finanţe a fost dacă nu se poate găsi o soluţie pentru majorarea acestor salarii, să rămână la limita actuală.

Tot astăzi, ministrul finanţelor şi şeful ANAF se vor întâlni din nou cu liderii sindicali din finanţe, ne-a transmis redactorul RRA Petruţa Obrejan.


Etichete premiersorin grindeanuanafministerul finantelorgreva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live