Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

19 Martie 2015
Vizualizari: 729
Comentează add

Scăderea în mod gradual a TVA şi a cotei unice de impozitare - sunt două dintre principalele noutăţi ale proiectului, care, ulterior, va fi supus votului în Parlamentului.

Ședință specială de guvern privind noul Cod Fiscal

angela-matei

Sedință da guvern. Foto: gov.ro.

Guvernul va discuta, astăzi, într-o şedinţă specială, proiectul noului Cod Fiscal, în forma rezultată din dezbaterea publică, timp de o lună, a documentului.

Scăderea în mod gradual a taxei pe valoare adăugată şi a cotei unice de impozitare - sunt două dintre principalele noutăţi ale proiectului, care, ulterior, va fi supus votului în Parlament.  

Nemulţumit că unele ministere, care urmau să dea un aviz formal, nu făcuseră acest lucru, şeful Executivului le-a dat termene colegilor săi până astăzi, la ora 11:00.

Premierul Victor  Ponta le-a cerut miniştrilor şi o mai bună comunicare a deciziilor care se iau de către Guvern.  

"Am văzut că mărim taxele locale. Nu-i adevărat.

"Pur şi simplu, trecem în Codul Fiscal ceea ce era până acuma cu o dată la trei ani actualizează cu inflaţia, doar ca autorităţile locale pot să scadă taxele, dacă vor, sau pot să le crească, în funcţie de decizia lor şi acesta este un lucru în sensul în care dăm mult mai multă autonomie locală", a afirmat Victor Ponta.  

Şeful Executivului a precizat, de asemenea, că proiectele propuse de Guvern mai pot fi îmbunătăţie în cadrul dezbaterilor din Senat şi Camera Deputaţilor.

Proiectul noului Cod Fiscal aduce, per ansamblu, o relaxare pentru populaţie şi firme.

Scăderea TVA la 20%, începând de anul viitor, şi la 18 % din 2019, eliminarea impozitului pe construcţii speciale, păstrarea cotei unice de impozitare şi scăderea acesteia la 14 % , din 2019, sunt câteva dintre modificările incluse în proiectul Guvernului.


Etichete noul Cod FiscalproiectTVAtaxe localeședință de guvernpremierVictor Ponta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live