Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 317
Comentează add

Sedință în plen a Camerei Deputaților

iulia-gherman

  Foto cdep.ro

Şedinţă în plen la Camera Deputaților. Pe ordinea de zi se află anularea unor interdicții de incompatibilitate pentru candidații la alegerile locale sau scutirea de la plata chiriei pe perioada stării de urgență. Ambele sunt inițiative PSD.
 
Primul punct pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților este proiectul de lege inițiat de PSD pe baza căruia locatarii, dar și operatorii economici și profesioniștii care nu-ți mai pot desfășura activitatea în perioada stării de urgență sunt scutiți de la plata chiriei.
 
Social-democrații vin și cu modificări la Ordonanța de Urgență privind Codul administrativ. Se propune ca în acest an la algerile locale să poată candida persoane care au rapoarte privind existența unui conflict de interese sau a stării de incompatibilitate emise de Agenția Națională de Integritate cu mai mult de trei ani înainte de organizarea scrtinului. Reprezentanții ANI spun însă că acest proiect de lege în forma aprobată de Senat elimină interdicțiile aplicate aleșilor locali şi încalcă prevederile MCV.
 
Camera Deputaților în calitate de for decizional se va exprima astăzi prin vot electronic dat de la distanță și asupra Ordonanței de Urgență a Guvernului prin care se asigură măsuri de protecție socială pentru salariații afectați de întreruperea totală sau parțială a activității.
 
Agenda plenului cuprinde și proiectul USR care prevede înființarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu. Aceasta ar urma să ancheteze tăierea ilegală a pădurilor, depozitările ilegale, traficul de deșeuri și nerespectarea normelor antipoluare.
 
(PH)

Etichete Camera DeputațilorPSDOrdonanța de Urgență privind Codul administrativ(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live