Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Cristea

22 Februarie 2021
Vizualizari: 226
Comentează add

UPDATE: Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ.

Ședință importantă la guvern, adoptarea bugetului de stat

alexandra-cristea

Foto: gov.ro.

UPDATE: Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ.
 

---Știrea inițială---

Guvernul s-a reunit în ședință pentru a adopta forma finală a legii bugetului de stat și al asigurărilor sociale.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban preciza că, până la adoptarea celor două legi de către Executiv, la Parlament va sosi mai întâi pentru dezbatere și vot Legea plafoanelor.


Ludovic Orban: Guvernul va trimite legea plafoanelor pentru a intra în dezbatere. Legea plafoanelor se dezbate mod diferit față de legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat; întâi va fi dezbătută și adoptată în Senat, ulterior, în Camera Deputaților. Cel mai probabil, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament.


Realizator: Ludovic Orban mai spunea că PNL a luat decizia de a susține legea bugetului în forma adoptată de Guvern, deci liberalii nu vor depune amendamente. Surse politice spun că, în ședința coaliției, liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au căzut de acord ca parlamentarii celor trei formațiuni politice să nu depună nici un amendament la legea bugetului de stat. În schimb, din opoziție, PSD anunță că va depune mii de amendamente care vizează domeniile prioritare, iar sursele de finanțare indicate de social-democrați vin din reducerea evaziunii fiscale și colectarea mai bună a taxelor la buget.


Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD: Amendamentele PSD, care pun accent pe educație, pe sănătate, pe locuri de muncă și creșterea veniturilor populației, au ca sursă de finanțare miliarde de lei pe care statul le poate obține prin reducerea evaziunii fiscale și din colectarea taxelor la buget, la fel ca și pușculița de la Fondul de rezervă al premierului. De acolo vrem să tăiem, domnule Cîţu. Suntem convinși că d-aia sunteți supărat.


Realizator: Mâine ar putea avea loc o ședință a conducerii Parlamentului, pentru a se decide calendarul adoptării legii bugetului de stat și al asigurărilor sociale, iar votul se va da cel mai probabil săptămâna viitoare, ne-a transmis reporterul Alexandra Cristea.

(RS)


Etichete guvernbuget(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live