Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

24 August 2021
Vizualizari: 652
Comentează add

Deputații pot depune până pe 3 septembrie amendamente asupra proiectului de lege pentru aprobarea OUG, care vizează prelungirea mandatelor directorilor interimari ai SRR și SRTv.

Şedinţă extraordinară la Camera Deputaţilor

iulia-gherman

Foto: Arhivă.

Deputații pot depune până pe 3 septembrie amendamente asupra proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului, care vizează prelungirea mandatelor directorilor interimari ai societăților publice de Radio și Televiziune pe perioada vacanței parlamentare.

Decizia a fost anunțată astăzi, în plenul Camerei Deputaților, reunit în ședință extraordinară, pentru informarea aleșilor asupra acestei ordonanțe adoptată de guvern la finalul săptămânii trecute.

Comisia de Cultură a forului legislativ trebuie să formuleze un raportul până pe 8 septembrie după care proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, votul final urmând să fie dat de senatori.

Potrivit Ordonanței, în cazul în care desemnarea conducerilor posturilor publice de radio și televiziune nu va fi făcută pe durata vacanței parlamentare, mandatul directorilor generali interimari se prelungește de drept pentru două perioade succesive de maximum 45 de zile până la numirea Consiliului de Administrație, dar fără a depăși cu mai mult de 30 de zile prima zi a următoarei sesiuni ordinare a Parlamentului.


Social-democrații au precizat ieri că vor ataca proiectul de lege la CCR imediat ce va fi posibil.

PSD susține că agenda sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților trebuia să includă și dezbaterea legii consumatorului vulnerabil, ne-a transmis redactorul RRA Iulia Gherman.


Etichete camera deputatilorguvernougsrrsrtvmandatedirectori interimaripsdradioccr(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live