Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Martie 2019
Vizualizari: 426
Comentează add

Guvernul dezbate în şedinţa de marţi un proiect de hotărâre din domeniul sanitar.

Şedinţă de guvern la Palatul Victoria

florin-lepadatu

 

Guvernul dezbate în şedinţa de marţi un proiect de hotărâre din domeniul sanitar, care reglementează relaţia dintre pacienţi şi entităţile care au un contract cu o casă de asigurări de sănătate.

Andrei Şerban are detalii: "Un proiect de hotărâre de guvern se referă la programele naţionale de sănătate, care sunt prelungite până la data de 30 iunie 2019, în condiţiile în care au fost ele aprobate să funcţioneze în 2017 şi 2018.

În felul acesta vor fi evitate apariţiile unor disfuncţionalităţi majore în derularea acestor programe.

Un alt proiect de hotărâre de guvern stabileşte ca până la data de 1 iulie 2019, asiguratul poate să se prezinte la farmaciile, spitalele şi la policlinicile, care sunt în relaţii contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care este şi medicul care i-a eliberat reţeta sau trimiterea.

De la 1 iulie 2019, asiguraţii se pot prezenta la orice farmacie, spital sau policlinică, care are un contract cu o casă de asigurări de sănătate, indiferent dacă acea casă are sau nu are contract cu medicul care a emis reţeta sau trimiterea.

Potrivit unei hotărâri de guvern de anul trecut, asiguraţii nu mai depindeau de casa de sănătate a medicului, din acest an de la 1 aprilie, dar amânarea până la 1 iulie este necesară pentru a se pune la punct sistemul informatic."

Pe agenda guvernului se află, astăzi şi proiectul unei ordonanţe de urgenţă privind condiţiile în care se va desfăşura programul de stimulare a cumpărării de autovehicule noi.

Una dintre prevederi se referă la eliminarea condiţiei ca solicitantul să îşi cumpere pentru prima oară o maşină.

Acesta însă nu trebuie să aibă datorii la buget şi la bănci.

Sunt acceptate şi ecobonusurile şi ecotichetele de la programele "Rabla clasic" şi "Rabla plus", ca justificare a avansului pe care trebuie să îl plătească solicitantul."


Etichete Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live