Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Septembrie 2021
Vizualizari: 864
Comentează add

Miniştrii USR-PLUS au anunţat că nu vor participa la reuniunea din această seară şi au solicitat o întâlnire a coaliţiei pentru mâine dimineaţă.

Şedinţa de guvern

radiojurnal

Foto: gov.ro.

La această oră, este programată la Palatul Victoria reluarea şedinţei de guvern.

Reuniunea a fost suspendată în cursul dimineţii, după ce USR-PLUS a respins introducerea pe ordinea de zi a Programului Naţional de Investiţii ,"Anghel Saligny", în valoare de 50 de miliarde de lei, care nu avea toate avizele necesare.

Miniştrii USR-PLUS au anunţat că nu vor participa la reuniunea din această seară şi au solicitat o întâlnire a coaliţiei pentru mâine dimineaţă. Amalia Bojescu vine cu noi informaţii în radiojurnal.


Reporter: Vicepremierul Dan Barna spunea că decizia premierului de a introduce pe ordinea de zi ordonanța de urgență privind planul de investiții "Anghel Saligny" încalcă protocolul de colaborare.

El a precizat că au fost transmise mai multe amendamente la acest proiect și se aștepta ca ele să fie discutate în coaliție înainte de ședința de guvern.


Dan Barna: Această coaliție conduce Guvernul și are o majoritate în Parlament pentru a face politici publice. PNDL 3 nu este un program egal cu steagul județului Covasna, celălalt subiect de pe lista suplimentară de ședință de astăzi. Un program în care vorbim de 50 de miliarde din avuția României amanetate pentru un număr de ani în față, este un program care are nevoie de o susținere și de un acord politic în cadrul coaliției.


Reporter: Cei de la USR-PLUS au mai susținut că proiectul "Anghel Saligny" nu poate fi adoptat până când nu sunt obţinute avizele necesare.


Ministrul USR al justiției, Stelian Ion, spunea că nu a primit proiectul în original pentru a-l avizat.

De cealaltă parte, premierul Florin Cîțu susține că proiectul "Anghel Saligny" a fost trimis de ministerul de resort, cel al Dezvoltării, către Ministerul Justiției încă din 25 august.

El a precizat că nu există vreo problemă în adoptarea acestuia în ședința de guvern, firește cu observațiile fiecărui minister avizator.


Florin Cîțu: Colegii de la USR au spus că vor o prioritizare şi au spus întâi vrem SIIJ şi apoi facem acest program de dezvoltare a românilor,  de la UDMR au venit şi au spus haideţi întâi pensiile speciale şi după aceea facem SIIJ, şi după aceea facem "Anghel Saligny". Eu am spus foarte clar că mă interesează să dezvoltăm România. Nu avem timp de jocuri politice! Eu nu cred că există cineva, astăzi, în România, în această coaliţie, care să se opună dezvoltării României. Dacă există cineva, ar fi bine să iasă în față şi să spună că nu dorește dezvoltarea României și puteam să discutăm din acel moment.


Reporter: Şi UDMR susține că au fost respectate procedurile de avizare pentru acest proiect.

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că este necesar ca proiectul "Anghel Saligny" să fie adoptat înainte de rectificare. El este convins că blocajul de la nivelul guvernului în legătură cu acest subiect va fi depășit.


Kelemen Hunor: Important este să lansăm programul în acest an. Pentru acest lucru la rectificare trebuie să introduci creditele de angajamente. Noi am vrea să avem posibilitatea să semnăm contractele cu autoritățile locale la începutul anului viitor, după aceea urmează licitațiile publice, înseamnă execuția lucrărilor și nu am vrea să pierdem încă un an.

(RS)


Etichete sedinta de guvernflorin cituusr pluspnlpremiercoalitie(RS)udmr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live