Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

1 Iulie 2020
Vizualizari: 666
Comentează add

Premierul Ludovic Orban prezintă în această seară un plan amplu de relansare economică.

Şedinţă de guvern

petruta-obrejan

Foto: gov.ro.

Premierul Ludovic Orban prezintă în această seară un plan amplu de relansare economică.

La eveniment participă președintele Klaus Iohannis și membrii cabinetului.

Documentul conține programe pentru stimularea investițiilor în domenii prioritare, precum și măsuri de sprijin pentru sectoarele afectate de criza coronavirusului.

Ludovic Orban a vorbit despre planul pregătit de guvern și în deschiderea ședinței executivului din această dimineață.

Petruța Obreja a urmărit declarațiile și revine cu informații. Bună ziua, Petruța. Te ascultăm.

Reporter: Bună ziua. "Reclădim România" este intitulat planul prin care actualul cabinet intenționează să impună un nou ritm de dezvoltare României, o dezvoltare ce nu se dorește a fi una bazată doar pe consumul populației, ci o economie care să stimuleze și să dezvolte capitalul autohton și competitivitatea companiilor românești în plan național și internațional, un sistem care să permită tranziția la o economie durabilă, cu investiții în domenii strategice și cu o administrație publică digitalizată.

Premierul Ludovic Orban: Strategia de dezvoltare a României va schimba viziunea asupra modului în care România trebuie să dezvolte, să modernizeze, să își crească competitivitatea pe plan internațional şi sunt convins că prin acest Plan național de investiții și relansare economică vom reuşi să asigurăm o dezvoltare accelerată a României, o creștere economică care să fie bazată pe piloni sustenabili. 

Reporter: Totodată, şeful executivului le-a cerut miniștrilor să finalizeze toate proiectele de acte normative care să permită punerea în practică a măsurilor din acest Plan național de relansare economică. Pe de altă parte, premierul a ținut să felicite Ministerul Educației și cadrele didactice pentru modul în care s-au organizat examenele de Evaluare și Bacalaureatul, spunând că, deși a existat o campanie dură din partea adversarilor politici, examenele s-au desfășurat în cele mai bune condiții.

Tot astăzi s-a introdus pe ordinea de zi suplimentară și un proiect de hotărâre care va modifica și completa anexele 1 și 3 la hotărârea privind prelungirea stării de alertă și măsurile care se vor aplica pe durata acesteia pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19.


Etichete (ii)planeconomieorban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live