Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

17 Iunie 2013
Vizualizari: 1373
Comentează add

O şedinţă a CSAT va fi organizată la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi aflându-se şi planul de înzestrare a armatei pentru 2013-2022.

Şedinţă CSAT la Palatul Cotroceni

sorin-solomon

Şedinţa CSAT. Foto: precidency.ro

O şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare al Ţării va fi organizată luni, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi aflându-se şi discutarea stării industriei de apărare şi planul de înzestrare a Armatei pentru 2013-2022.
   
Între subiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei se numără şi "starea industriei de securitate, implicaţiile acesteia asupra capacităţii operaţionale a instituţiilor din domeniul securităţii naţionale şi măsurile necesare pentru restabilirea rolului strategic al industriei de securitate în cadrul economiei naţionale", potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.
   
Alte subiecte de pe ordinea de zi sunt: "forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2014; Carta Albă a Apărării; planul de înzestrare a Armatei României în perioada 2013 - 2022; Catalogul-cadru cu obiectivele de infrastructură teritorială importante pentru sistemul naţional de apărare; Raportul privind activitatea Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO".

Pe timpul şedinţei, vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională, precizează comunicatul Preşedinţiei.

În cadrul şedinţei CSAT ar urma să fie pe agenda de lucru şi discutarea privatizării firmelor din industria aeronautică de apărare - Romaero, IAR Ghimbav şi Avioane Craiova SA, anunţa joi ministrul economiei, Varujan Vosganian.
   
Şedinţa CSAT condusă de preşedintele Traian Băsescu este programată să înceapă la ora 15.00.


Etichete Consiliului Suprem de Apărare al ŢăriiPalatul CotroceniarmatăînzestrareTraian BăsescuIAR GhimbavAvioane CraiovaRomaero,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live