Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

1 Martie 2019
Vizualizari: 639
Comentează add

Ministrul de interne Carmen Dan, despre modul de recunoaştere a dreptului de şedere a cetăţenilor români în Marea Britanie şi a cetăţenilor britanici în România.

Şederea cetăţenilor britanici în România după Brexit

radu-dobritoiu

Ministrul de interne, Carmen Dan a declarat că pentru România este prioritară protejarea drepturilor celor 430 de mii de cetateni români care locuiesc în Marea Britanie, în cazul în care aceasta va ieşi din Uniunea Europeana fără un acord. Ministrul a mai precizat că Guvernul României are în vedere un set de măsuri pentru protejarea cetăţenilor români, bazate pe principiul reciprocităţii, pentru că cetăţenii români din Marea Britanie trebuie să beneficieze de acelaşi drepturi pe care le vor avea cei aproape 2.500 de britanici din România. În acest context, ministrul Carmen Dan a mai spus că au avut loc discuţii cu oficialii britanici, respectiv ministrul pentru migraţie şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, cu privire la modul de recunoaştere a dreptului de şedere a cetăţenilor români în Marea Britanie şi a cetăţenilor britanici în România.

Carmen Dan: Propunerea noastră este ca cetăţenilor britanici cu statut Brexit, adică cei care sunt înregistraţi în acest moment în România, să le fie acordate permise de şedere după efectuarea unor verificări minime referitoare la motive de siguranţă naţională, ordine publică, sănătate publică, precum şi cu obligaţia ca cetăţenii britanici şi membrii de familie să facă dovada faptului că deţin legal spaţiul de locuit şi mijloace de întreţinere. Dreptul de şedere temporară pe teritoriul României se va asigura pentru o perioadă maximă de cinci ani.
 


Etichete brexitcetateni britanici in Romaniastatut cetateni britaniciCarmen Dan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live