Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 06 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 810
Comentează add

Ministerul de Externe anunţă că data limită privind înfiinţarea secţiilor de votare din străinătate este de 30 de zile înainte de ziua alegerilor.

Secţiile de votare ptr europarlamentare vor fi anunţate până pe 27 aprilie

radiojurnal

 

Lista finală a secţiilor de votare pentru alegerile europarlamentare din 26 mai urmează să fie făcută publică, cel târziu, pe 27 aprilie, pentru că data limită stabilită prin lege privind înfiinţarea secţiilor de votare din străinătate este de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, anunţă Ministerul de Externe.

Instituţia mai precizează pentru Radio România Actualităţi că va înfiinţa secţii de votare în străinătate luând în considerare date statistice comparative ale prezenţei la vot a cetăţenilor români din afara graniţelor la scrutinele anterioare, interesul manifestat de comunităţile de români şi eventualele cereri de înfiinţare a unor noi secţii de votare.

MAE are în vedere dinamica fluxurilor de cetăţeni români în diverse comunităţi, regiuni sau localităţi, resursele umane, financiare şi logistice implicate şi condiţiile specifice din fiecare ţară pentru organizarea unor secţii de votare în alte locuri decât misiunile diplomatice, oficiile consulare şi sediile ICR din străinătate, a informat redactorul RRA, Carmen Gavrilă.


Etichete secţii de votarestrăinătatemaeeuroparlamentare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live