Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Septembrie 2019
Vizualizari: 460
Comentează add

Secţiile de arşi de la Timişoara şi Iaşi vor fi funcţionale de la sfârşitul acestei luni, a anunţat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Secţiile de arşi de la Timişoara şi Iaşi vor fi funcţionale

florin-lepadatu

 Foto MApN

Secţiile de arşi de la Timişoara şi Iaşi vor fi funcţionale de la sfârşitul acestei luni, a anunţat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Anunţul vine în contextul în care, după tragedia din Clubul Colectiv din 30 octombrie 2015, România are numai 13 paturi pentru pacienţii cu arsuri grave, 11 în capitală şi două în Braşov.

Sorina Pintea: "Suntem ţara cu cei mai mulţi arşi din Europa, cel puţin din statisticile pe care le cunosc eu în acest moment.

Există patru proiecte, anul trecut am semnat contractele pentru studiile de fezabilitate, anul acesta sunt gata.

Urmează licitaţia de proiectare şi execuţie, dar dacă aceste proiecte n-ar fi fost blocate ani de zile, deşi noi am avut tragedia Colectiv, probabil că erau ceva mai repede finalizate.

"Pe de altă parte, Parlamentul a votat legea prin care 30 octombrie va deveni "Ziua pacientului cu arsuri" pentru a conştientiza necesitatea de a lua măsuri pentru astfel de pacienţi şi de a aminti de drama din clubul bucureştean, unde în acea noapte au murit 27 de tineri.

Preşedintele Klaus Iohannis ar urma să promulge acest act normativ, potrivit Rador.


Etichete Arşicolectivarsuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live