Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

19 Octombrie 2015
Vizualizari: 502
Comentează add

Şeful diplomaţiei americane se va întâlni cu cu ministrul spaniol de externe, dar va avea şi reuniuni separate cu premierul Mariano Rajoy şi cu regele Felipe al VI-lea.

Secretarul de stat american John Kerry, în prima vizită oficială în Spania

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Secretarul de stat american John Kerry. Foto: abc15.com.

Şeful diplomaţiei americane a aterizat aseară la Madrid pentru vizita oficială aşteptată încă din luna mai.

Deplasarea atunci fusese amânată din cauza unui accident în care Kohn Kerry îşi fracturase un picior.

Relaţiile bilaterale şi situaţia internaţională cu Orientul Mijlociu şi Siria în prim-plan sunt principalele teme pe care autorităţile spaniole le vor aborda cu secretarul de stat american John Kerry.

În prima sa vizită oficială în Spania, agenda de la Madrid a şefului diplomaţiei americane cuprinde, în afară de discuţiile cu ministrul spaniol de externe, şi reuniuni separate cu premierul Mariano Rajoy şi cu regele Felipe al VI-lea.

De asemenea, se aşteaptă, potrivit unor surse citate de agenţia spaniolă EFE, semnarea unui acord privind curăţarea terenului contaminat în 1966, în urma unui accident în localitatea Palomares din provincia Almeria din sud-estul ţării.

În urmă cu aproape 50 de ani două avioane care transportau bombe nucleare de tip Mark 28 s-au ciocnit în aer accidental. Una din bombe s-a prăbuşit în mare, iar trei au căzut pe pământ şi au suferit explozii care au împrăştiat materiale radioactive pe o suprafaţă de 60 de hectare.

Pe masa discuţiilor se mai află şi dosarul tratatului comercial între UE şi SUA, lupta împotriva terorismului jihadist, situaţia din Sahel şi cea din America Latină.

Dar John Kerry va face o vizită şi la sediul campusului Google din Madrid, care funcţionează într-o veche fabrică din centrul capitalei restaurată şi funcţională pentru companiile start-up.

Din Spania John Kerry se va deplasa în Orientul Mijlociu. 


Etichete Secretarul de stat american John Kerryşeful diplomaţiei SUAprima vizită oficială în Spaniaîntâlniri cu Mariano Rajoy şi cu regele Felipe al VI-leaOrientul Mijlociu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live