Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

24 Martie 2012
Vizualizari: 1640
Comentează add

Procurorii DIICOT au instituit sechestru pe două apartamente şi patru terenuri ale deputatului Mihail Boldea. Deputatul este dat în urmărire internaţională pentru înşelăciune şi spălare de bani.

Sechestru pe mai multe bunuri ale deputatului Mihail Boldea

bogdan-mihai

Deputatul Mihail Boldea. Foto: Agerpres.

Procurorii gălăţeni de la Crimă Organizată au pus sechestru pe două apartamente şi patru terenuri din judeţ care aparţin deputatului Mihail Boldea, se arată într-un comunicat transmis de DIICOT.

Procurorii au mai dispus indisponibilizarea a trei apartamente din municipiul Galaţi aparţinând fratelui său, Ştefan Boldea, şi a altor două imobile aparţinând tatălui său, Gheorghe Boldea.

S-a pus sechestru şi asupra sumelor de 130.000 de euro şi 240.000 de lei, virate de către Mihail Boldea în conturile bancare deschise pe numele a doi învinuiţi.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Deputatul Mihail Boldea, dat în urmărire internaţională, a declarat vineri pentru ziariştii de la Gândul că este în Congo şi a transmis autorităţilor că se va întoarce în ţară de bunăvoie.

Mihail Boldea este primul parlamentar român dat în urmărire internaţională după ce joi pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Deputatul este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, el ar fi ajutat la dobândirea unor bunuri imobile, cunoscând că acestea provin din comiterea unor infracţiuni.

Mihail Boldea este acuzat şi de spălare de bani, respectiv că ar fi ajutat terţe persoane în a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri, deşi ştia că acestea provin din comiterea unor infracţiuni, cum ar fi fapte legate de traficul de fiinţe umane.

Averea deputatului Mihail Boldea

Conform declaraţiei de avere, Mihail Boldea deţine patru apartamente şi o casă, un teren agricol, unul intravilan, două ceasuri de mână, dintre care un Baumercier, în valoare de 12.000 de euro şi unul Longines în valoare de 6.000 de euro.

Acesta mai posedă două tablouri semnate de Simion Mărculescu, în valoare de 5.000 de euro. De asemenea, în conturile bancare deţine 110.000 de euro şi 60.000 de lei.

Aceeaşi declaraţie mai precizează că Mihail Boldea a acordat trei împrumuturi: 25.000 de euro, 70.000 de euro şi 175.000 de euro, dar şi că are de plătit alte datorii, printre care cea mai mare este de 500.000 de euro, împrumutaţi de la fratele său mai mic, Ştefan, în 2007.

Tot fratelui său mai mic, George Ştefan, Mihail Boldea i-a donat pe 13 şi 15 aprilie 2011 trei din propriile sale apartamente, căci în 2010, deputatul nu avea doar patru apartamente, ci şapte.

De altfel şi în 2008, politicianul i-a vândut fratelui său George-Ştefan un apartament de patru camere în valoare de 60.000 de euro.

Mihail Boldea mai are două datorii la Raiffaisen Bank – una de 45.000 de euro (scandenţă în 2040) şi alta de 55.000 franci elveţieni (scadenţă în 2014).

Declaraţia de avere din 2011 mai arată că Mihail Boldea a câştigat 52.054 de lei din indemnizaţia de parlamentar şi 13.812 lei şi 284 de lei, ca asistent universitar la două universităţi din Galaţi – cea privată, Danubius şi cea de stat, Dunărea de Jos.


Etichete deputatMihail Boldeacrimă organizată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live