Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Onel

19 August 2016
Vizualizari: 1486
Comentează add

Autorităţile au anunţat că cel puţin 350 de mii de hectare au avut de suferit, majoritatea culturi de floarea soarelui şi porumb.

Seceta a afectat mai multe judeţe din sudul ţării şi din Moldova

dana-onel

Foto: Arhivă.

Mai multe judeţe din sudul ţării şi din Moldova au fost afectate de seceta din această vară.

Autorităţile au anunţat că cel puţin 350 de mii de hectare au avut de suferit, majoritatea culturi de floarea soarelui şi porumb.

O situaţie dificilă se înregistrează în judeţul Teleorman, unde sunt compromise peste 100 de mii de hectare de teren agricol.

Fermierii teleormăneni au fost şi în această vară păgubiţi de seceta prelungită. Adrian Spânu, fermier din localitatea Peretu. 

Adrian Spânu: "Culturile sunt afectate în proporţie de 60%-70%. Statul român ne-a ajutat anul trecut în proporţie, zic eu, destul de mică având în vedere ponderea pierderilor. Dacă şi anul ăsta ne va mai da este foarte bine."

Direcţia Agricolă Teleorman preia datele privind pagubele produse de secetă din teritoriu, date pe care le transmite mai departe Ministerului Agriculturii. Veronela Pantilie, directorul instituţiei: 

Veronela Pantilie: "Până la această dată avem centralizate 100.776 de hectare. Mai afectată este partea de nord a judeţului. În primavară semănatul a fost întârziat datorită precipitaţiilor, iar culturile au fost prinse de seceta care a apărut din luna iunie." 

Lipsa umidităţii din sol nu le permitre agricultorilor nici să efectueze lucrările pentru culturile de toamnă.


Etichete secetă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live