Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

17 Februarie 2016
Vizualizari: 734
Comentează add

Compania de Autostrăzi și Drumuri profită de vremea favorabilă și redeschide șantierul pentru reabilitarea jumătății românești de pe Podul Prieteniei Giurgiu Ruse.

Se reiau restricţiile pe Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse

alex-lancuzov

Podul Giurgiu-Ruse. Foto: Arhivă Petruț Hîrțescu.

Compania de Autostrăzi și Drumuri profită de vremea favorabilă și redeschide șantierul pentru reabilitarea jumătății românești de pe Podul Prieteniei Giurgiu Ruse.

De la ora 12 00 circulația se va desfășura cu restricții parțiale pe o singură bandă în ambele direcții și dirijare la paletă sau cu semafoare în funcție de valorile de trafic.

Practic, din cele 1000 de plăci de suprabetonare pe care constructorul le schimbă pe jumătatea noastră de pod mai trebuie înlocuite aproximativ 300 de plăci ceea ce înseamnă o distanță de cel mult 400 de metri.

Restricțiile vor fi menținute până la data de 28 aprilie 2016, precizează CNADNR într-un comunicat de presă.

În vederea evitării unor blocaje în trafic, recomandăm conducătorilor auto, ca pentru trecerea în Republica Bulgaria să folosească și punctele alternative de trecere a frontierei, după cum urmează:

· Calafat (rutier);
· Bechet (trecere cu bacul);
· Zimnicea (trecere cu bacul);
· Călărași (trecere cu bacul);
· Negru Vodă (rutier);
· Vama Veche (rutier)

Proiectul pentru reabilitarea jumătății noastre a primului Pod peste Dunăre constă în execuția unor lucrări de reparații capitale la structura de rezistență, modernizarea accesului în punctul de trecere a frontierei și amenajarea unei parcări pentru trafic greu și trafic ușor în vama Giurgiu.

Lucrările pe care le execută un antreprenor din Italia costă 13 milioane de euro și se derulează cu finanțare europeană. Reparații similare la structura de rezistență a podului vor fi efectuate și de către partea bulgară dar încă nu a fost stabilit un calendar pentru aceste lucrări.


Etichete se reiau restricţiile pe Podul Prieteniei Giurgiu - RusecirculaţieCNADNR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live