Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

2 Decembrie 2019
Vizualizari: 1212
Comentează add

Mai mult de jumătate dintre companiile româneşti intenţionează să crească numărul de angajaţi în medie cu 11%.

Se prefigurează noi angajări la firmele private din România

bogdan-isopescu

Mai mult de jumătate dintre companiile româneşti intenţionează ca, anul viitor, să crească numărul de angajaţi în medie cu 11%.

Conform ultimului barometru realizat de PriceWaterhouseCoopers, cea mai mare cerere este în sectorul IT, care ar putea creşte numărul personalului calificat cu 20%, urmat de industrie, sectorul auto şi retail.

91% dintre companiile din IT intenționează să majoreze numărul de angajați, în medie cu 20%, anul viitor. Următoarele locuri sunt ocupate de industrie și sectorul auto şi retail, unde jumătate din companii au nevoie de un plus de 6,4%.

Creşteri de personal au mai menționat 40% din companiile din sectorul serviciilor financiare și 30% dintre companiile sectorului farmaceutic. Ionuț Simion, directorul PriceWaterhouseCoopers România, estimează că ţara noastră are nevoie de încă un milion de angajați, în următorii cinci ani, pentru a obține o creștere economică medie de 3,5% anual.

Contextul este dificil, spune el, pentru că în ultimii ani forța de muncă a devenit mai greu de găsit, limitând potențialul de dezvoltare a economiei.

Pentru a rebalansa această situație, atât guvernul cât și companiile ar trebui să se implice în programe de educație care să dezvolte competențele angajaților în special pe cele digitale.

Potrivit sondajului, cele mai multe poziții noi au fost create, în 2019, în zona digital și social media pe fondul utilizării noilor tehnologii și automatizării.

În viitor, departamentele cele mai afectate de automatizare vor fi, în opinia respondenților, contabilitatea, suportul IT, zona administrativă și cea de analiză financiară sau de business.

Studiul a fost derulat de către PriceWaterhouseCoopers în luna octombrie 2019, pe baza informațiilor furnizate de 65 de companii cu impact mare în sfera angajărilor.


Etichete angajarifirme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live