Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

21 Ianuarie 2021
Vizualizari: 146
Comentează add

Noile reguli care vor intra în curând în vigoare vor favoriza la programare persoanele de peste 65 de ani și cele cu boli cronice.

Se modifică procedura de programare pentru vaccinare în etapa a 2-a

adriana-turea

Responsabilii din domeniul vaccinării vor modifica procedura de programare a românilor pentru imunizare, etapa a doua.

Astfel, noile reguli care vor intra în curând în vigoare vor favoriza la programare persoanele de peste 65 de ani și cele cu boli cronice.

Va există un procent din cele trei categorii în care nu va putea fi depășit.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 au cerut să existe posibilitatea de implementare a unor noi funcționalități, care să prioritizeze vârstnicii și persoanele vulnerabile.

Astfel, pe parcursul unei zile, 25% din programări să fie destinate persoanelor din domeniile esențiale și 75% persoanelor vulnerabile.

Modificările solicitate vor fi puse în producție în următoarele zile, după dezvoltare și o perioadă scurtă de testare. Pentru persoanele înscrise de angajator în platforma de programare la vaccinare, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului.

După atingerea procentului de 25% din locurile ocupate, nu va mai fi posibilă programarea altor angajați în ziua respectivă, iar celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități, precum și de personalul inclus în etapa întâi, pentru care se continuă programarea și în etapa a doua.

Reamintim că STS a început modificările în platformă încă de ieri seară și platforma nu a funcționat până după miezul nopții, când s-au făcut programări, iar în această dimineață, după ora 8:00, platforma a funcționat cu întreruperi.


Realizator: Începând de azi-noapte, sunt disponibile noi locuri de programare pentru vaccinare atât în București, cât și în țară, aceasta după ce Comitetul de Coordonare a Campaniei de Vaccinare a anunțat că programările pentru vaccinul împotriva SARS-CoV-2 se vor putea face și pentru perioada de după 1 martie.

(RS)


Etichete vaccinareprogramare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live