Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Ianuarie 2019
Vizualizari: 429
Comentează add

Aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării.

Se întorc ninsorile abundente şi viscolul

radiojurnal

Se întorc ninsorile abundente şi viscolul, în anumite zone.

La ora 16:00, intră în vigoare un cod galben valabil în Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, în cea mai mare parte a judeţelor Argeş, Caraş-Severin şi în zonele de munte ale judeţelor Dâmboviţa şi Prahova.

Până mâine la ora 10:00, va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80 de kilometri pe oră, va spulbera şi va troieni zăpada, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

De altfel, în toată ţara sunt anunţate precipitaţii - o informare în acest sens este deja în vigoare încă de dimineaţă.


Dinu Mărăşoiu, meteorolog: Aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile sud-vestice. În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali, de asemenea în nordul şi vestul Olteniei, sudul Banatului, precum şi nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munţii Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va avea, în general, viteze de 65-80 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând diminuarea vizibilităţii. La noapte şi în cursul zilei de miercuri, în regiunile vestice, sudice şi sud-estice vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie, favorizând formarea poleiului.


Etichete ninsori abundenteviscolromaniazapadavreme recemeteoprognoza meteo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live