Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Iulie 2019
Vizualizari: 535
Comentează add

Sezonul România - Franţa 2019, cel mai amplu proiect de diplomaţie publică şi culturală româno-francez, se încheie astăzi, de Ziua Naţională a Franţei.

Se încheie Sezonul România - Franţa 2019

radiojurnal

Sezonul România - Franţa 2019, cel mai amplu proiect de diplomaţie publică şi culturală româno-francez, se încheie astăzi, de Ziua Naţională a Franţei.

În cadrul acestuia, timp de aproape un an, au avut loc sute de evenimente, în zeci de oraşe din cele două ţări. Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, a vorbit despre semnificaţia acestui proiect.

Luca Niculescu: Acest sezon cultural comun România-Franţa a început foarte simbolic, în preajma zilei de 1 decembrie, la Paris, anul trecut, şi se încheie la fel, foarte simbolic, astăzi, pe 14 iulie, în România. Este un moment unic în istoria relaţiilor bilaterale, în care ne-am apropiat într-o perioadă scurtă de timp, în care francezii au putut să vadă toată creativitatea României de astăzi şi, de asemenea, românii să vadă cam ce se întâmplă în Franţa. Azi am avut zece artişti români care au expus la Centrul Pompidou. La Luvru este şi acum o expoziţie minunată, fabuloasă, de broderii bizantine româneşti.

Este pentru prima oară când România expune la Luvru. România a fost invitată de onoare la mai multe saloane, în mai multe manifestări care au avut loc în ultimele luni în Franţa. Am avut o densitate de evenimente care fac ca România să fie în prim planul vieţii culturale franceze, fie că este vorba despre teatru, despre muzică, despre film, despre gastronomie şi asta evident că nu poate decât să mă bucure.

Închiderea oficială a Sezonului România - Franţa va fi marcată la Bucureşti printr-un concert extraordinar în Parcul Carol, dar şi printr-un impresionant foc de artificii.


Etichete sezonromaniafranta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live