Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Constanţa

31 Ianuarie 2020
Vizualizari: 689
Comentează add

Potrivit ultimelor măsurători efectuate în zonă, aerul şi apa nu prezintă modificări de parametri care să pună în pericol sănătatea locuitorilor.

Se încearcă ridicarea navei cu peste 14.000 de oi la bord din Portul Midia

radio-romania-constanta

 Foto: Sorin Cealera

În Portul Midia va începe sâmbătă, 1 februarie, operaţiunea de aducere pe linia de plutire a navei cu peste 14.000 de oi la bord care s-a răsturnat la sfârşitul lunii noiembrie.

Deocamdată, potrivit ultimelor măsurători efectuate în zonă, aerul şi apa nu prezintă modificări de parametri care să pună în pericol sănătatea locuitorilor. Autorităţile spun că nu există pericol de poluare, iar cadavrele animalelor au fost izolate pe navă şi nu pot ajunge în apa mării.

"Toate măsurătorile care au fost realizate atât în aer cât și în apă sunt bune. Animalele nu au cum să ajungă afară, deoarece sunt blocate toate ieșirile. Avem nevoie de puțin sprijin după momentul de verticalizare să urgentăm probele de apă aflată la bordul navei, pentru a ști ce să facem cu această apă. Dacă ni se permite scoaterea apei de pe punțile navei, așa cum a intrat din acvatoriu, considerăm că în două zile maximum o putem avea în dană. Se va aduce la mal și va începe operațiunea de neutralizare și scoatere", a declarat Teodor Patrichi, director de exploatare la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa.


Etichete Portul MidiaplutirenavăoirecuperareTeodor Patrichi,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live