Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iulie 2020
Vizualizari: 328
Comentează add

Se extinde focarul de la Spitalul Județean "Sf. Apostol Andrei "din Galați

radiojurnal

  Foto: MApN.

Se extinde focarul de coronavirus de la Spitalul Județean "Sf. Apostol Andrei" din Galați. Numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19 a ajuns astăzi la 83. Lor li se adaugă și 24 de pacienți care erau internați în spital și care s-au infectat de la personalul medical.

Ministrul sănătății, Nelu Tăataru, a fost la unitatea medicală în această dimineață și a cerut efectuarea mai multor anchete, în condițiile în care cea realizată de epidemiologul Spitalului Județean din Galați nu a reușit să indice nici după 11 zile cauza îmbolnăvirilor.

Nelu Tăataru: Am solicitat și detașat Inspecția Sanitară de Stat, precum și epidemiologi din Constanța, care au venit de două zile și evaluează situația în acest spital. Va veni și Inspecția Sanitară de la minister, precum și Corpul de control al ministrului pentru a evalua ce s-a întâmplat în acest spital. Urmează o evaluare nouă la fiecare secție. Avem trei focare mari, în Cardiologie, Medicală II și Chirurgie II, care după trei zile de dezinfecție s-a selectat personalul care nu este pozitiv și astăzi își va relua activitatea medicală în fiecare din cele trei secții în parte, doar Urgențele. Urmează ca evoluția să ne dea și măsura care se va impune în perioada imediat următoare.
 
(PH)

Etichete covid-19focarGalatispital(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live