Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru* Imnul national Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 413
Comentează add

Guvernul urmează să adopte o hotărâre privind introducerea obligativității folosirii certificatelor verzi pentru acces la diverse evenimente.

Se așteaptă precizările guvernului în privința certificatului verde

andrei-serban

 Foto arhivă

Realizator: În condițiile în care numărul zilnic de îmbolnăviri crește iar interesul oamenilor pentru vaccinare este scăzut, guvernul ar urma să adopte astăzi o hotărâre privind introducerea obligativității folosirii certificatelor verzi COVID pentru acces la diverse evenimente în zonele în care incidența trece de 3 cazuri la mia de locuitori.

Reporter: Andrei Șerban - Bună ziua! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus guvernului folosirea certificatului verde COVID și în țară, pentru a permite oamenilor să participe la evenimente economice, sportive, dar și private, cum ar fi nunțile și botezurile. Prin certificatul verde COVID o persoană demonstrează că este vaccinată sau are un test negativ sau a trecut prin boală.

Pentru a intra în vigoare propunerea CNSU, ea va fi adoptată într-o hotărâre de guvern în ședința de astăzi. Certificatul verde va fi folosit doar în localitățile unde rata de infectare este între 3 la mia de locuitori și 6 la mia de locuitori. Premierul Florin Cîţu a explicat că folosirea certificatului verde este cea mai bună metodă de a nu mai închide activitățile economice și arătat că aplicația pentru a verifica certificatele verzi poate să fie descărcată foarte ușor de orice agent economic de pe internet.


Etichete (ii)certificatvedreguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live