Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Octombrie 2017
Vizualizari: 509
Comentează add

ANRE a anunţat că se aşteaptă ca Parlamentul să aprobe o Ordonaţă de Urgenţă cu prevederi ce vor avea un impact semnificativ asupra preţurilor de la bursa de energie.

Scumpirea gazelor naturale se amână

radiojurnal

 

Scumpirea gazelor naturale pentru consumatorii casnici se amână cu o lună, pentru 1 noiembrie, a anunţat Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. Nicolae Havrileţ, preşedintele instituţiei a explicat că decizia fost luată pentru că se aşteaptă ca Parlamentul să aprobe o Ordonaţă de Urgenţă, cu prevederi ce vor avea un impact semnificativ asupra preţurilor de la bursa de energie.

Ordonanţa aduce mai multe modificări ale legislaţiei din sectorul gazelor - una dintre ele obligă producătorii de gaze să vândă prin intermediul bursei 70% din producţie.

Preşedintele ANRE estimează că majorarea tarifelor nu va fi cu mult diferită de 6%, procent prevăzut iniţial pentru 1 octombrie   

"Considerăm că nu va fi un impact superior, din punct de vedere al preţului, dar, pentru mai multă precizie, pentru a stabili preţurile cât mai aproape de realitate, de cheltuielile pe care le fac furnizorii cu achiziţia de gaze pentru perioada de iarnă, credem că este necesar să avem la îndemână şi această formă finală a legii", sus'ine pre;edintele ANRE.


Etichete Nicolae HavrileţANREgaze naturalepre'uriscumpiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live