Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Noiembrie 2016
Vizualizari: 929
Comentează add

Public Broadcasters International şi Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să nu elimine taxa Radio-TV

Scrisori deschise către preşedintele Iohannis în sprijinul taxei Radio TV

radiojurnal

Asociaţii internaţionale ale difuzorilor de radio şi televiziune au trimis scrisori preşedintelui Klaus Iohannis şi conducerii PSD în care solicită ca taxele de tip abonament pentru Radioul şi Televiziunea publice din România să fie păstrate.

Redactorul RRA, Mira Gomboş, relatează că Toshiyuki Sato, secretarul general al Public Broadcasters International, o asociaţie a principalilor radiodifuzori publici din lume, spune într-o scrisoare adresată preşedintelui Klaus Iohannis că "o finanţare sănătoasă este fundamentul serviciilor publice de media prospere, libere şi caracterizate de diversitate".

În document se mai spune că există ţări care au abandonat acest sistem, dar atât radiodifuzorii, cât şi publicul larg regretă această decizie, pentru că rezultatul a fost pierderea independenţei în ceea ce priveşte finanţarea şi o scădere a calităţii conţinutului programelor.

Tot miercuri Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune i-a trimis o scrisoare preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, iniţiatorul legii care elimină mai multe taxe nefiscale, printre care şi cea radio-tv.

În document se arată că atâta vreme cât social-democraţii sunt preocupaţi să asigure independenţa serviciilor publice de Radio şi Televiziune din România, EBU îi încurajează să păstreze taxele de tip abonament pentru cele două instituţii.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, Liviu Dragnea a adresat, la rândul său, o scrisoare organizaţiilor profesionale din media, în care dădea asigurări că eliminarea taxei radio-tv nu înseamnă bani mai puţini pentru instituţiile publice de Radio şi Televiziune.


Etichete Taxa Radio-TvKlaus IohannisToshiyuki SatoPublic Broadcasters InternationalLiviu DragneaEBU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live