Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

26 Iunie 2013
Vizualizari: 1724
Comentează add

Autorităţile de la Bucureşti s-au declarat optimiste că rezultatul discuţiilor va fi unul pozitiv şi că acordul cu instituţia financiară internaţională se va încheia cu bine.

Scrisoarea de intenţie trimisă de guvern, analizată de FMI

ani-sandu

Directorul general al FMI, Christine Lagarde.

Conducerea FMI discută miercuri, scrisoarea de intenţie trimisă de guvernul român.

Autorităţile de la Bucureşti s-au declarat optimiste că rezultatul discuţiilor va fi unul pozitiv şi că acordul cu instituţia financiară internaţională se va încheia cu bine.

FMI a aprobat în martie, la solicitarea autorităţilor de la Bucureşti, prelungirea cu trei luni a acordului de tip preventiv cu România, până pe 30 iunie.

FMI urmează acum să analizeze dacă ţara noastră şi-a îndeplinit angajamentele din cadrul acordului, astfel încât acesta să fie finalizat.

Întrebat săptămâna trecută dacă întârzierile la privatizarea CFR Marfă ar putea duce la anularea vizitei în România a directorului FMI, Christine Lagarde - programată luna viitoare - directorul de comunicare al instituţiie, Jerry Rice, a spus că e vorba de două lucruri distincte. 

"Una este revizuirea programului cu Romănia, care are loc permanent, fiind discutate o serie de lucruri, şi alta este vizita plănuită a lui Christine Lagarde în România, care ar trebui să aibă loc cândva la mijlocul lunii iulie", a explicat Jerry Rice. 

În cadrul acordului cu FMI, România s-a angajat printre altele să privatizeze compania CFR Marfă, să aducă management privat la companiile de stat şi să reducă arieratele.


Etichete FMIscrisoare de intenţieanalizăconducerevizităprivatizareChristine LagardeCFR Marfă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live