Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

23 Decembrie 2013
Vizualizari: 1022
Comentează add

Directorul Muzeului Ţăranului Român spune că demersul îl vizează pe premier şi că mizează pe sprijinul Ministerului pentru ca proiectul să nu fie pus în practică.

Scrisoare deschisă privind comasarea a trei muzee din Capitală

mihaela-helmis

Foto: Arhivă

Reprezentanţii Muzeului Naţional al Ţăranului Român, alături de cei ai Muzeului Satului şi ai Muzeului Antipa din Capitală au trimis săptămâna trecută ministrului culturii o scrisoare deschisă prin care explică motivele pentru care instituţiile de cultură nu ar trebui comasate sau trecute în subordinea unui alt minister.

Directorul Muzeului Ţăranului Român, Virgil Niţulescu, precizează că demersul îl vizează de fapt pe premierul Victor Ponta  - şi că, în acest context, mizează pe sprijinul Ministerului pentru ca proiectul de comasare să nu fie pus în practică.  

Sunt mii de reacţii în mediile publice şi în reţelele de socializare faţă de o hotărâre ce nu a mai intrat până la urmă pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna trecută a guvernului privind trecerea Muzeului Antipa în subordinea ministerului mediului şi posibila comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti.

Primul ministru a făcut zilele trecute un pas înapoi în această problemă, iar Virgil Niţulescu director general al Muzeului Ţăranului Român a precizat azi în conferinţa de presă.

"Există o opinie comună o pagină şi jumătate i-am adresat-o domnului ministru Ştirbu cu rugămintea să o înainteze domnului prim-ministru care explicăm pe puncte de ce această mişcare nu este în beneficiul nici unui muzeu.

Domnul ministru şi-a dat cuvântul de onoare faţă de mine şi faţă de colegii mei domnul academician Moraru şi doamna conferenţiar Copoiu că nu va semna această hotărâre a guvernului. Fără semnătura dânsului proiectul de hotărâre nu are cum să fie adoptat în şedinţă. Eu mă încred în cuvântul de onoare al unui ministru", a spus Virgil Niţulescu.


Etichete muzeuŢăranul RomânMuzeului SatuluiMuzeul Antipacomasarepremier Victor Pontaminister

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live