Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Decembrie 2021
Vizualizari: 187
Comentează add

Ana-Maria Brânză Popescu a fost aleasă la sfârşitul lunii noiembrie de Federaţia Internaţională de Scrimă cea mai bună spadasină a lumii.

Scrimera Ana-Maria Popescu şi-a anunţat retragerea din activitate

sergiu-stet

  Sursa foto: Ana Maria Popescu / Facebook

Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, şi-a anunţat marţi, 7 noiembrie, retragerea din activitate cu ochii în lacrimi, ea precizând că nu mai are motivaţie să mai continue după o carieră de 20 de ani.
 
Agerpres scrie că, într-un clip video înregistrat imediat după câştigarea medaliei de argint la Cupa Mondială de spadă de la Dubai şi postat pe contul personal de YouTube, Ana-Maria Popescu a explicat că aceasta a fost ultima sa competiţie.
 
"Oameni buni, asta a fost tot, se pare că se încheie cei 20 de ani petrecuţi aici, în sala de scrimă. Aceasta a fost ultima competiţie pentru mine. Credeam cumva că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot şi cumva din copilărie mi-am promis că o să simt atunci când e momentul să mă opresc. Şi acest moment a venit. Ştiu treaba asta, pentru că nu mai am motivaţie să merg mai departe, totul doare prea tare. Cred că e momentul să încep o nouă viaţă sau o să am o viaţă în afara sălii de scrimă. Cu siguranţă în sală voi mai reveni, dar niciodată nu voi mai îmbrăca acest costum într-o competiţie oficială şi e greu", a afirmat ea.
 
Ana-Maria Popescu a mulţumit tuturor celor care au ajutat-o în carieră, precum şi membrilor familiei sale.
 
În vârstă de 37 de ani, Ana-Maria Brânză Popescu a fost aleasă la sfârşitul lunii noiembrie de Federaţia Internaţională de Scrimă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, stabilind astfel un record. Ea a primit acest titlu în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020 şi 2020-2021.
 
Ana-Maria Popescu are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 mondiale (2-2-3) şi 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.
 

Etichete Ana-Maria Popescusportscrimă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live