Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Septembrie 2020
Vizualizari: 558
Comentează add

Crește numărul elevilor și al angajaților unităților de învățământ diagnosticați cu COVID-19.

Școli și licee trec pe „scenariul roșu” #coronavirus

radiojurnal

În şcolile şi grădiniţele în care vor fi amenajate secții de votare pentru alegerile locale de duminică nu se vor face ore mâine, luni și marți, cursurile urmând să se desfășoare exclusiv online.

Astfel, autoritățile vor avea timp să pregătească secțiile de votare și după ziua scrutinului să curețe și să dezinfecteze sălile de clasă.

Între timp, crește numărul elevilor și al angajaților unităților de învățământ diagnosticați cu noul coronavirus.

În județul Timiș, liceul din comuna Periam și grădinița din comuna Giarmata au trecut în scenariul roșu după apariția unor cazuri de COVID-19.

Liliana Oneţ, prefect: Pentru Giarmata s-a solicitat trecerea pe scenariu roșu, datorită faptului că trei persoane care lucrează în cadrul grădiniței respective, este vorba despre două îngrijitoare și bucătăreasa, au fost confirmate pozitiv, iar la Periam este vorba despre depășirea ratei de infectare cu peste 3% la nivelul /.../. Este vorba de suspendarea cursurilor ce presupune prezența față în față, cursurile urmând a se desfășura online pe o perioadă de 14 zile, începând cu ziua de astăzi, până în 8 octombrie 2020.

În județul Timiș se mai află în scenariul roșu total sau parțial alte patru unității de învățământ; și la Cluj Napoca au fost descoperite noi cazuri de coronavirus la Colegiul Național "George Coșbuc".

Până acum au fost confirmați pozitiv patru elevi. Cele două clase în care studiază aceștia au fost trecute în scenariul roșu pentru următoarele 14 zile.

De asemenea, la Galați s-a înregistrat astăzi încă un caz al unui elev cu COVID-19. Este vorba despre o fată din clasa a XI-a de la Liceul "Emil Racoviță".

Ieri, Inspectoratul Școlar Județean a decis intrarea în scenariul roșu a unuia dintre cele mai mari licee din Galați, Colegiul Național "Costache Negri", după ce trei elevi au fost testați pozitiv.


Etichete (ii)scoliliceeşcoalăscenariurosucoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live