Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1138
Comentează add

Şcolile rămân închise vineri în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Şcoli închise şi vineri în Bucureşti şi 14 judeţe

radiojurnal

Foto: Arhivă Agerpres.

Ninsorile şi viscolul au încetat, dar sud-estul României încă se luptă cu efectele lor.

Şcolile rămân închise şi mâine în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Cursurile vor fi reluate la data de 10 februarie, având în vedere că săptămâna viitoare este programată vacanţa intersemestrială.

Referindu-se la încheierea situaţiei şcolare în judeţele în care orele au fost suspendate din cauza vremii, ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a declarat pentru Radio România Actualităţi că majoritatea profesorilor au încheiat mediile. 

"Există în regulamentul şcolar o prevedere foarte clară care spune că atunci când nu se pot încheia situaţiile şcolare ale copiilor, acest lucru se va întâmpla în primele zile ale semestrului următor. Eu însă cred, nu am situaţia exactă, pentru că raportarea ar fi trebuit să se facă până la 1 februarie, dar din informaţiile din sistem, zilele acestea profesorii au fost în marea majoritate a cazurilor la şcoală, au încheiat, situaţiile chiar dacă elevii n-au venit la şcoală.

"Să nu uităm că vorbim de ultimele zile de şcoală. În mod normal, elevii ar fi trebuit să aibă note la toate disciplinele. Dacă însă sunt cazuri în care nu se pot încheia aceste situaţii, nu este nici o problemă, se va întâmpla imediat după 10-11 februarie" a mai spus ministrul educaţiei. 

Remus Pricopie a precizat că orele pierdute vor fi recuperate, urmând ca fiecare şcoală să îşi stabilească propriul calendar.


Etichete ministrul educaţieiRemus PricopieArgeşBrăilaBuzăuCălăraşiConstanţaGalaţiGiurgiuIalomiţaIlfovPrahovaTulceaTeleormanVâlceaVranceaşcoliînchiseBucureşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live