Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

23 Septembrie 2014
Vizualizari: 1164
Comentează add

ONU cere comunităţii internaţionale să reacţioneze şi să convină asupra unor măsuri concrete de intervenţie, după ce ultimii ani au fost marcaţi de eşec şi ezitare.

Schimbările climatice,"o problemă definitorie a acestor vremuri"

alex-olaru

Foto: Arhivă

În jur de 120 de lideri, şefi de stat şi de guverne, se reunesc în acestă seară, la New York, în cadrul unui summit pe probleme climatice, organizat de Naţiunile Unite.

ONU cere comunităţii internaţionale să reacţioneze şi să convină asupra unor măsuri concrete de intervenţie, după ce ultimii ani au fost marcaţi de eşec şi ezitare.

Summit-ul de la New York îşi propune, în primul rând, să-i determine pe participanţi să ajungă la un numitor comun, astfel încât la sfârşitul anului viitor, la Paris, să se poată semna un acord global referitor la combaterea schimbărilor climatice şi a efectelor lor.

Presa internaţională notează că vor fi organizate trei sesiuni simultane, în condiţiile în care reuniunea ţine doar câteva ore.

Înainte de eveniment, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a lăsat să se înţeleagă că timpul eschivărilor a trecut: Schimbările climatice au devenit o problemă definitorie a acestor vremuri, e momentul să acţionăm - a spus Ban Ki Moon.

Situaţia este asemănătoare cu cea din anul 2009, când la summitul de la Copenhaga, se vorbea aprins despre nevoia urgentă a unui acord global.

Atunci, însă participanţii nu au reuşit să se pună de acord asupra unor mecanisme concrete de intervenţie.


Etichete ONUclimăschimbăriproblemeParisNew YorkBan Ki-MoonCopenhaga

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live