Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 August 2019
Vizualizari: 860
Comentează add

Sărbătoara Schimbarea la faţă evocă momentul în care Iisus s-a arătat pe Muntele Tabor, într-o lumină divină, înainte de răstignire.

"Schimbarea la faţă a Domnului înseamnă o sărbătoare a sfinţirii omului"

radiojurnal

 Patriarhul Daniel. Foto. basilica.ro.

Schimbarea la faţă a Domnului, pe care creştinii ortodocşi o sărbătoresc marí, 6 august, este o invitaţie făcută omului de a ţine cont de lucrurile spirituale.

Este doar una dintre ideile transmise astăzi de Patriarhul Daniel în predica rostită în timpul slujbei de la Catedrala Patriarhală din capitală:

"Aşa-numita aureolă sau nimbul din icoanele ortodoxe arată slava Taborului, slava aceasta pe care Hristos o dăruieşte celor care îl iubesc pe el şi trăiesc potrivit Evangheliei sale. Cu alte cuvinte, Schimbarea la faţă a Domnului înseamnă o sărbătoare a sfinţirii omului, a omului smerit, rugător, nevoitor, care schimbă viaţa sa din viaţă păcătoasă în viaţă sfântă. Deci, sărbătoarea Schimbării la faţă este o sărbătoare a luminării noastre, a înduhovnicirii noastre" a explicat Patriarhul Daniel.

Sărbătoara Schimbarea la faţă evocă momentul în care Iisus s-a arătat pe Muntele Tabor, într-o lumină divină, înainte de răstignire.


Etichete Patriarhul Danielcatedrala patriarhalăschimbarea la faţăTaborIlieMoisePetru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live