Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Isopescu

23 Martie 2018
Vizualizari: 1669
Comentează add

Meteorologii avertizează că primăvara aceasta va aduce două luni mai reci şi mai ploioase decât de obicei.

"Schimbarea climei va afecta cel mai mult societatea umană"

bogdan-isopescu

 Foto: pixabay.com.

Astăzi este Ziua Mondială a Meteorologiei consacrata problemei schimbărilor climatice, care se simt deja şi în România cu această iarnă de cod portocaliu la sfârşit de martie. Meteorologii spun că schimbarea climei este fenomenul care va afecta cel mai mult societatea umană, din toate punctele de vedere, de la educaţie până la economie şi alimentaţie.

Cauzele sunt, în parte, naturale, însă poluarea provenită din activităţile omului amplifică fenomenul. Efectele le vedem peste tot în lume, prin intensificarea fenomenelor extreme. Le vedem şi în România, prin furtuni, inundaţii, secetă şi deşertificare. Efectele le vedem şi zilele acestea, când primăvara este înlocuită de zile de iarnă, cu temperaturi mult sub cele normale.

Poate că mulţi aţi observat că, în această dimineaţă, zăpada căzută peste noapte are o culoare uşor beige, nu albăstruie, este un alt fenomen ale amestecării anotimpurilor, când vânturile dinspre Continentul african, ce poartă nisip, se combină cu precipitaţiile şi frontul atmosferic rece dinspre nord.

Dacă privim către restul primăverii din 2018, meteorologii ne avertizează că vom avea două luni mai reci şi mai ploioase decât de obicei. În plus, ei avertizează agricultorii că ar trebui să ţină cont de aceste schimbări ce se manifestă anual, de altfel şi să regândească perioadele din calendarul de însămânţare. 


Etichete Graţiela Gavrilescumeteoclimăschimbăriextremefrigcaniculă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live