Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

26 Martie 2020
Vizualizari: 714
Comentează add

Nelu Tătaru este chirurg de profesie, a condus Spitalul Municipal Huşi, iar în legislatura 2012-2016 a fost senator PNL.

Schimbare la Ministerul Sănătăţii

petruta-obrejan

Secretarul de stat Nelu Tătaru ar urma să preia conducerea Ministerului Sănătăţii, după ce demisia lui Victor Costache a fost acceptată de premierul Ludovic Orban.

Propunerea de înlocuire a ministrului sănătăţii a fost deja trimisă la Cotroceni. Nelu Tătaru este chirurg de profesie, a condus Spitalul Municipal Huşi, iar în legislatura 2012-2016 a fost senator PNL.

Aproape cinci luni, Victor Costache s-a aflat la conducerea Ministeurlui Sănătăţii, spunea premierul Ludovic Orban, care preciza că împreună au luat decizii importante în cadrul echipei guvernamentale benefice sistemului medical.

După demisia acestuia, propunerea premierului s-a îndreptat spre secretarul de stat Nelu Tătaru.


Ludovic Orban: Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sănătății, a fost, este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirus.


Întărirea direcţiilor de sănătate publică, creşterea vitezi de derulare a anchetelor epidemiologice şi respectarea regurilor de carantină şi izolare rămân obiective principale şi pentru perioada următoare, a mai spus Ludovic Orban, explicând totodată că se urmăreşte asigurarea protecţiei personalului medical, a spitalelor, dar şi procurarea de urgenţă a materialelor necesare.


Ludovic Orban: Punem în practică în continuare planul de pregătire a spitalelor pentru tratarea pacienților infectați. Păstrăm aceeași strategie, care este stabilită și, gradual, pregătim toate spitalele care intră în dispozitivul strategic gândit pentru tratarea pacienților care sunt infectați cu coronavirus, pregătirea lor pentru momentul în care vor trebui să intre în dispozitivul de tratare.


Ludovic Orban a mai spus că vor fi păstrate priorităţile de testare stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică în baza recomandărilor internaţionale.

Peste o oră este aşteptată şi o declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis.

Deocamdată nu este cunoscut motivul pentru care Victor Costache ar fi decis să demisioneze.

Ultima sa declaraţie a fost ieri, când a vorbit despre planul testării tuturor bucureştenilor pentru coronavirus, cu prioritate personalul medical, pacienţii şi persoanele în vârstă.

Demisia vine şi pe fondul contaminării cu noul virus a tot mai mulţi medici şi asistenţi.

(RS)


Etichete ministerul sanatatiidemisieinfectiicoronavirus(RS)ludovic orbannelu tataru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live