Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

1 Octombrie 2020
Vizualizari: 177
Comentează add

Scandalul post-alegeri de la Sectorul 1 ia amploare.

Scandalul post-alegeri de la Sectorul 1 ia amploare

florin-lepadatu

Scandalul iscat la nivelul Sectorului 1 al Capitalei, după alegerile locale, ia amploare.

Dacă inițial, social-democrații au dorit renumărarea voturilor, acum ei cer anularea alegerilor în Capitală, pe motiv de fraudă electorală.

Miercuri seară, un post de televiziune a difuzat imagini în care apar câteva persoane despre care s-a afirmat că ar fi membri ai USR PLUS, care umblă la  sacii cu buletinele de vot într-o încăpere a Biroului Electoral de sector.

Cu detalii, Alina Bordeiașu: "Primarul în funcție al Sectorului 1, Daniel Tudorache, dorește acum anularea alegerilor pe București și repetarea votului.

Această solicitare vine după ce în spațiul public au apărut imagini video în care mai multe persoane scot un sac cu voturi din camera de depozitare de la Biroul Electoral de sector.

Daniel Tudorache: "Votul a fost viciat, votul locuitorilor Sectorului 1.

Intrau și scoteau acel sac din acea cameră.

Nu aveau voie să scoată acel sac de acolo, indiferent, putea să vină și procurorul și mama procurorului."

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, susține, într-o postare pe o rețea de socializare, că tot acest scandal creează panică și neîncredere în niște alegeri la care bucureștenii s-au exprimat foarte clar și neechivoc.

La rândul său, președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, deși nu cunoaște această situație nouă, o anchetă a fost deja demarată la Sectorul 1, în baza unei sesizări referitoare la o tentativă de fraudă.

Ludovic Orban: "Ceea ce știu este că un consilier liberal a descoperit o tentativă de fraudare, care este anchetată  în momentul de față.

De asemenea, știu că pe numărătoarea paralelă făcută de noi, pe baza proceselor verbale încheiate la secțiile votare, Clotilde Armand a câștigat cu o diferență de peste 1.000 de voturi."

La această oră, liderii PSD discută despre posibilitatea depunerii unei plângeri la Parchetul General, a anunțat chiar președintele partidului, Marcel Ciolacu.

Și tot ca urmare a acestei situații, PMP a trimis către conducerea Senatului o solicitare de constituire a unei comisii parlamentare care să ancheteze eventualele fraude la alegerile pentru Sectorul 1, dar și pentru Sectorul 5 al Capitalei."

Poliția a anunțat că a început verificări, iar Jandarmeria a transmis că încăperea fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral.

Jandarmul de serviciu a întocmit de fiecare dată un proces verbal de predare-primire a încăperii respective.

Jandarmeria mai precizează că accesul în sala respectivă este permis doar cu acordul președintelui Biroului Electoral de sector, iar paza incintei a fost preluată din nou de jandarmi după sigilare.

 

Etichete alegeri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live