Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

20 Martie 2018
Vizualizari: 596
Comentează add

Oficiali americani şi europeni au cerut explicaţii Facebook pentru pierderea de date, iar compania a scăzut, ieri, cu 7% la bursă - adică 40 de miliarde de dolari.

Scandalul manipulării politice prin reţelele sociale se amplifică la Londra

catalin-gombos

  Foto: pixabay.com.

Autorităţile britanice vor să obţină un mandat pentru a percheziţiona birourile unei firme de consultanţă politică, după ce au apărut informaţii că aceasta ar fi avut acces la datele a 50 de milioane de utilizatori Facebook.

Cambridge Analytica, o firmă cu sediul în Marea Britanie, a fost implicată atât în campania pentru Brexit cât şi în cea a actualului preşedinte american, Donald Trump. Firma este specializată, printre altele, în transmiterea de mesaje personalizate pentru utilizatori, ceea ce poate influenţa opţiunile acestora.

Cambridge Analytica afirmă că ar fi şters datele celor 50 de milioane de utilizatori când a aflat că încălca legile privind protecţia datelor, însă scandalul s-a amplificat odată cu apariţia unor înregistrări în care reprezentanţi ai companiei afirmă că pot influenţa rezultatul alegerilor prin manipulări digitale.

Oficiali americani şi europeni au cerut explicaţii Facebook pentru pierderea de date, iar compania a scăzut, ieri, cu 7% la bursă - adică 40 de miliarde de dolari.


Etichete Cambridge AnalyticaDonald Trumpconsultanţă politicăbursădate personalemesajemanipulareBREXIT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live