Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

29 Decembrie 2018
Vizualizari: 1489
Comentează add

Apariţia, în centrul Sofiei, a unui brad de Crăciun - cadou rusesc, provoacă un scandal diplomatic între Bulgaria şi Rusia.

Scandal diplomatic între Bulgaria şi Rusia, din cauza unui brad de Crăciun

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Brad în centrul orașului. Foto: Arhivă/ Pixabay

Pomul de Crăciun trimis de primarul Moscovei a fost inaugurat pe data de 18 decembrie în Piaţa "Sfânta Nedelia" din centrul Sofiei de către ambasadorul Rusiei, Anatoly Makarov şi de viceprimarul capitalei bulgare, Todor Chobanov.

Organizaţia ucrainenilor din Bulgaria însă a împodobit, a doua zi, pomul cu nave colorate în galben şi albastru şi lozinci prin care se cere eliberarea marinarilor ucraineni făcuţi prizonieri în urma incidentului de la Strâmtoarea Kerci.

A intervenit poliţia pentru a verifica documentele de identitate ale protestatarilor şi a înlătura lozincile, iar Kostadin Kostadinov, preşedintele partidului prorus "Văzrajdane"(Renaştere), a calificat, într-un articol, protestatarii proucraineni drept oligofreni şi slabi la minte. 

Articolul a fost preluat în pagina de internet a Ambasadei Rusiei, ceea ce a provocat reacţia negativă din partea unor partide şi organizaţii nonguvernamentale.

Într-o declaraţie, Ministerul bulgar de Externe şi-a exprimat indignarea şi a avertizat că gestul antiucrainean al ambasadei ruse va putea provoca sentimente antiruseşti în Bulgaria.


Etichete Sofiabrad de Crăciuncadou rusescscandal diplomaticBulgariaRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live