Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

1 Octombrie 2015
Vizualizari: 1041
Comentează add

Judeţul Botoşani va rămâne cu numai două maternități, după ce secţia de obstetrică-ginecologie şi neonatologie din oraşul Săveni va fi închisă.

Scăderea natalităţii închide maternităţi

gina-poenaru-botosani

Maternitate. Foto: radioiasi.ro

Judeţul Botoşani va rămâne cu numai două maternități, după ce secţia de obstetrică-ginecologie şi neonatologie din oraşul Săveni va fi închisă.

Autorităţile locale au solicitat desfiinţarea acestui compartiment pe motiv că nu îşi mai justifică activitatea cu doar câteva naşteri pe lună.

Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Orăşenesc Săveni nu oferă condiţiile unui spital modern, aşa că autorităţile au decis să o desfiinţeze.  

Doctor Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Botoşani: ”S-a decis închiderea maternităţii, în special din cauză că nu sunt naşteri, nu există un circuit funcţional, nu avem serviciu de sterilizare acolo, nu avem medici suficienţi pentru asigurarea liniei de gardă”.  

Modificările vor aduce şi economii importante la bugetul de stat, spune preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu.  

Gheorghe Sorescu: ”Sigur că noi suntem de acord cu acest punct de vedere al spitalului. Numărul de naşteri este foarte scăzut, discutăm undeva la 5-6 naşteri pe lună, or casa de naşteri la Săveni este undeva, dacă vreţi, cu o dotare la nivelul anilor '60”.  

Intenţia conducerii Spitalului Judeţean de a închide secţia de obstetrică şi ginecologie de la Săveni s-a lovit de sindicate, care au contestat măsura direct la Ministerul Sănătăţii.  

Octavian Dumitru, liderul Sindicatului Sanitas: ”La nivelul judeţului, prin desfiinţarea maternităţii de la Săveni rămân două maternităţi.

”Mi se pare că este foarte puţin, nu poţi rezolva problema unei naşteri la un serviciu de primire urgenţă la nivelul unei secţii fără specialişti”, a afirmat Octavian Dumitru.  

În cazul în care secţia se va închide, personalul medical ar putea fi redistribuit în celelalte două secţii funcţionale de la Săveni.


Etichete maternități inchisesecţia de obstetrică-ginecologie şi neonatologie din SăveniSpitalul Judeţean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live