Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

30 Martie 2022
Vizualizari: 218
Comentează add

De la începutul conflictului din Ucraina, poliţiştii au observat o scădere a traficului cu ţigări de contrabandă.

Scădere a traficului cu ţigări de contrabandă

sergiu-podina

Foto: Arhivă

Realizator: Cristina Grecu - De la începutul conflictului din Ucraina, la punctul de trecere a frontierei Halmeu din judeţul Satu Mare, poliţiştii au observat o scădere a traficului cu ţigări de contrabandă. Fenomenul este diminuat acum, dar nu este oprit definitiv, explic corespondentul nostru Sergiu Podină.

Reporter: Sergiu Podină - Traficul de țigări de contrabandă și alte bunuri de larg consum accizabile reprezintă una dintre principalele manifestări ale infracționalității la granițele României. În județul Satu Mare, polițiștii de frontieră capturau lună de lună cantități impresionante de pachete de țigări, lupta cu acest fenomen purtându-se atât de-a lungul celor peste 90 de km de frontieră verde cu Ucraina, dar și în punctul de trecere al frontierei de la Halmeu.

Oana Pârcălab, purtător de cuvânt al Poliției de frontieră Satu Mare: În prezent, în camera de /.../ a Poliției de Frontieră Satu Mare sunt aproximativ 1.500.000 de pachete de țigări. Cantitatea de țigări pe care o deține Poliția de Frontieră este într-o oarecare dinamică, însă, în acest moment, cel mai vechi dosar din care noi avem țigări confiscate este din 2017.

Reporter: O dată cu izbucnirea conflictului din Ucraina, fenomenul a fost mult diminuat, cantitatea de pachete de țigări confiscate în ultima lună fiind nesemnificativă, așa cum aflăm tot de la Oana Pârcălab.

Oana Pârcălab: Au fost trei cazuri. Cantitatea este un infimă, vorbim de aproximativ 3.200 de pachete de țigări, undeva sub 10% cantitatea de țigări pe care colegii mei au descoperit-o și reținut-o în această perioadă, în comparație cu alte lunii din cursul anului.

Reporter: Poliţiştii de frontieră din Satu Mare îşi desfășoară în continuare activitatea pe acestea segmente de prevenire și combaterea activități ilicite cu produse accizabile. Supravegherea frontierei de stat se face cu forțele întărite pe toată zona frontierei cu Ucraina. La fel se întâmplă și în punctul de trecere a frontierei de la Halmeu, dar și pe căile de comunicații din județ.


Etichete (ii)trafictigaricontrabanda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live